Toerisme Costa Dorada

Iedere zomer vertrekken er duizenden toeristen naar Catalonië, om vervolgens neer te strijken in een van de vele badplaatsen die deze regio rijk is. Veel steden zoals Tarragona en Salou zijn volledig ingesteld op toerisme aan de Costa Dorada. Dit is ook waar de meeste vakantiegangers hun verblijf naartoe boeken. Vooral in de zomermaanden juni, juli en augustus zijn de meeste toeristen in het gebied, maar grote steden als Barcelona zijn het hele jaar in trek voor een stedentrip.

Populaire plaatsen

Vooral de populaire badplaatsen zijn ingesteld op de grote stroom van toeristen die jaarlijks richting deze bestemming komen. Zij verblijven in hotels of vakantiehuizen die vooral vlakbij de kust staan. De meest populaire plaatsen aan de Costa Dorada zijn Calafell, Altafulla, Tamarit en natuurlijk de grote steden Salou en Tarragona. In deze plekken verblijven veel toeristen op campings, in hotels of vakantiehuizen. Vanaf hier bestrijken ze de lange zandstranden van de Costa Dorada en bezoeken ze interessante plaatsen en bezienswaardigheden.

Vluchten en transfer

Er vertrekken in de zomer dagelijks meerdere vluchten vanaf Amsterdam of Eindhoven naar diverse plekken in de regio zoals Reus, Tarragona en Salou. De vlucht duurt iets langer dan twee uur en vanaf de luchthavens gaan er transfers naar de hotels. Bij verblijf in een vakantiehuis kun je ook een transfer regelen maar je hebt ook de mogelijkheid om met een taxi naar de plek van bestemming te komen.

Restaurants en bars

In de grotere steden, maar ook de kleine dorpjes zijn veel restaurants en terrasjes waar dagelijks honderden toeristen neerstrijken voor ontbijt, lunch of diner. De restaurants in de regio bieden lokale gerechten aan maar toeristen kunnen ook gerechten uit de internationale keuken bestellen. De bars aan de Costa Dorada schenken ook zowel nationale als internationale dranken. Dit geldt ook voor de restaurants en bars in hotels. Het kan wel voorkomen dat je extra moet betalen voor geïmporteerde dranken zoals whisky en bepaalde wijnen.